Няма повишаване на лихвените равнища за нови ипотечни кредити. Ако има

...
Няма повишаване на лихвените равнища за нови ипотечни кредити. Ако има
Коментари Харесай

Символично е повишаването на лихвите за новите ипотечни кредити

Няма повишение на лихвените нива за нови ипотечни кредити. Ако има такова, то е алегорично. Не се допуска внезапно повишение на лихвите по старите заеми. Това каза кредитният съветник Иво Димитров.
По думите му всяка конвертируема валута потегля да търси ликвидност в Щатите. " Левът обезпечава ликвидността. По-ниските лихвени проценти по отношение на $ и еврозоната значат, че той е по-стабилната валута. Лихвите по депозитите ще се вдигнат, тогава когато ликвидността намалее. В края на годината лихвите може и да намалеят ", изясни той.
Кредитният съветник Десислава Николова счита, че това, че не сме в еврозоната е плюс, тъй като по тази причина не се повишават лихвите по заемите. " Българска народна банка не регистрира покачване на лихвите - по данни от края на февруари 2,6% е междинната рента по новоотпуснат заем. На процедура няма растеж лихвените равнища за физически лица и семейства, а по-скоро за юридическите лица - бизнес клиентите, които имат референтен лихвен % - 3,6%. Лихвите по заемите евентуално ще набъбнат в един предстоящ интервал, само че все още това не се вижда ", означи тя. 
По думите ѝ се чака превръщане на лихвения цикъл. " Дори висшите банкери споделят, че ще има гладко покачване на лихвите ", уточни Николова. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР